Rulmenti radiali cu bile cu inelul interior lat

Rulmentii radiali cu bile cu inelul exterior sferic si inelul interior lat au o constructie simpla, sunt etansati pe ambele parti si se pot executa in diverse forme constructive. Cel mai des, acest model de rulmenti se utilizeaza pentru masinile agricole iar fixarea se poate face simplu, cu ajutorul unor suruburi fara cap (pentru tipurile UC2 si US) sau cu un manson excentric (pentru tipul UE). Pentru o buna functionare trebuie unsi cu vaselina pe baza de litiu prin gaurile pentru reungere si sunt etansati pe ambele parti.

Detalii rulmenti radiali cu bile cu inelul exterior sferic si inelul interior lat

Toleranta: Se executa in clasa de toleranta la alezaj, tipurile de rulmenti UC, US, UE iar tipul UD in clasa de toleranta P0.
Joc radial/axial: Jocul radial la livrare al rulmentilor de tip UC, US, UE, UD corespunde cu jocul radial C3. Jocul axial trebuie sa fie mai mare de 6-8 ori decat cel radial.
Incarcare: In functie de ajustarea rulmentului cu arborele se calculeaza turatiile maxime la care acest model de rulmenti rezista. Pentru arbori cu toleranta mare turatiile sunt reduse. Pentru arbori cu toleranta mica turatiile sunt mari.