Rulmenti axiali cu bile

Rulmentii axiali cu bile sunt construiti astfel incat sa poata suporta sarcini axiale mari intr-un singur sens sau in ambele sensuri. Rulmenti axiali cu bile cu simplu efect (sunt folositi pentru a prelua sarcini axiale intr-un singur sens far a putea prelua si sarcini radiale. Sunt demontabili si contin o saiba de arbore, una de carcasa cu suprafata de sprijin plana si o colivie cu bile).

Modele de rulmenti axiali cu bile

Rulmentii axiali cu bile cu dublu efect (sunt folositi pentru a prelua sarcini axiale in ambele sensuri si pot deasemenea prelua si sarcini radiale. Sunt demontabili si se compun dintr-o saiba de arbore, doua de de carcasa cu suprafete de sprijin plane si doua colivii cu bile).

Toleranta: Se executa in clasa de toleranta normala, insa cei din seria 511 se pot executa si in clasele de toleranta P6 si P5.
Colivii: Se executa cu colivii ambutisate din tabla iar in cazul rulmentilor de mari dimensiuni cu colivii din alama sau otel.
Incarcare: Necesita o sarcina axiala minima astfel incat bilele sa se aseze corect pe caile de rulare. Calculati intotdeauna sarcina axiala minima inainte de montarea rulmentilor pe utilaje.
Inclinare: Pentru un sprijin corespunzator raza maxima de racordare a arborelui trebuie sa fie mai mica decat tesitura de montaj minima a rulmentului.